A Sörbúvár blog által készített Irish Red Mojito koktélján felbuzdulva én is nekiálltam összerakni valami nyárhoz illő sörkoktélt.
Sokszor gondolkodtam már azon, milyen is lenne az IPA korianderzölddel, hiszen sok india és american pale ale esetében mind az aromában, mind az ízben fellelhetünk egy keveset belőle. Hasonlóan kíváncsivá tett a citromfűvel vagy egy kellemesen édes mangóval való párosítás. Ezek az eszmefuttatások pedig egy tikkasztóan meleg, júniusi napon csomózódtak egybe egy sörkoktél erejéig.
KORALL
(a név onnan ered, hogy a felrostozódott mangóra ráöntve a sört a rostokon kis buborékok csapodnak ki, ami miatt úgy néz ki az alja, mint egy korallzátony)
1 üveg Legenda Pokerface Pale Ale
5 levél citromfű
12-13 levél korianderzöld
1/4 mangó
ami biztosan kelleni fog:: kávé- és teaprés
A citromfüvet és a koriandert apróra vágjuk, lehetőleg ollóval közvetlenül bele a keverőpohárba, ne deszkán. Ezután belehelyezzük a felkockázott mangót is, behelyezés előtt mindegyik kis kockának a levét tenyérrel a pohárba nyomjuk, amennyire csak tudjuk, így sokkal intenzívebb mangóíz fog kerülni a sörbe. ezután beleöntünk 4 dl Pokerface-t, hagyjuk két percig állni, majd a darabos elemeket a préssel lenyomjuk az aljára.
Pohárba öntés során a hab teljesen eltűnik, nem kell megijedni az első pillanatban a keletkező habfelhőtől. A koktél kellemes mangó-citrus-korianderfelhőt áraszt, ízében leginkább a komlókeserűt jelentősen elnyomó, trópusi mangó és a domináns korianderzöld jelenik meg.