Tegnap megjártuk a Főzdefesztet és találtunk még pár érdekességet a korábbi cikkben ajánlottakon kívül is.
(A Jack Hammer, itt még prototípusként)
Kővári Gergő Grabanc standjánál például nemcsak a tökéletesen sikerült, málnaízben tobzódó Freaky Wheaty Gribanc kapható, hanem egy remek BrewDog főzet, a Jackhammer is. Ezt a brutálisan komlós IPA-t először majd egy éve dobta piacra a skót "punkfőzde", mint kísérleti főzetet, majd a nagy sikerre való tekintettel végre lefőztek belőle egy nagyobb adagot is. Én még karácsonykor kóstoltam a prototípusokat, és már akkor nagyon megfogott ez a sör, a megszokott BrewDog-féle malátaalapon nagyon harmonikus és összetett komlózás bontakozik ki, felvonultatva a fenyőgyantától kezdve a citromfüvön és korianderzöldön át egészen a frissen nyírt fű illatáig mindent.
A Legenda Sörfőzde, ha minden igaz, ma csapra veri a Horse Juice egyik hordóját. Ezt az árpabort itt fogják először bemutatni, állítólag belepakoltak egy raklapnyi komlót, kíváncsi leszek, hogy sikerült. A címkén szereplő barely szónál kicsit leakadtam (az árpa angolul barley, nem barely), nem sikerült eldöntenem, hogy ez nyomtatási hiba vagy csak jelezni próbálja: ez már majdnem bor, éppen csak bor. A rejtvényt remélem ma este sikerül megoldanom.
A Kocour nevű cseh kisüzemi sörfőzde a Pivo standjánál találjátok és bizony nagyon kemény felhozatallal érkeztek Budapestre. Hoztak pár vérbeli amerikai IPA-t, amit Cherney Yusuff, az amerikai Ballast Point Brewery vezető sörmesterének receptjei alapáján készítettek. A Ballast Point díjnyertes IPA-iról híres az egész világon, a Sculpin IPA-jukkal már volt dolgom korábban, le is vett a lábamról azonnal. A Pivo-nál a Quarterback "70" IPA-t mindenkinek nagyon ajánlom, a hét amerikai komlóval készült, 70 IBU-s sör egy brutálisan jó, agyonkomlózott amerikai IPA. Nekem kimaradtak, de nem ez az egyetlen Ballast Point-os recept, amit a Kocour hozott, érdemes mélyebben is elmerülni a Pivo kollekciójának kóstolgatásában.
(Az Élesztő standnál ömlenek a házisörök)
(Grabancéknál pedig a sörökön kívül a BizBaz-ok is)
Ma és holnap még lehet próbálgatni a jobbnál jobb főzeteket, akinek van még valami sör, amit ajánlana, írja meg.